Seyahatler


Seyahatlerde ne giymeyi tercih edersiniz?

Spor ayakkabı, rahat bir eşofman altı ve bir tşirt mü? Eğer evinizden çıkıp yine evinize yada otel odanıza gidiyorsanız iyi bir seçim olabilir bu. Tabii uzun zaman spor ayakkabı ile oturmak sizi rahatsız etmeyecekse.

Yazları bu konuda daha rahat olabiliyoruz. İncecik ayakkabılar yada sandaletlerle yolculuk yapmak daha kolay. Yine de otobüs ve uçak gibi seyahat araçlarının klimalarını da hesaba katmak lazım. İlla ki bir ince hırka yada şal da alarak.

Kış ayları biraz daha zorluyor bizi. Kıyafetlerimizin üzerine elimizdeki çantalar yetmiyormuş gibi, montlar, atkı ve bereler de taşıyoruz. Hele bir de çocuğunuzla seyahat ediyorsanız bunların sayısı ikiye katlanıyor.

Varacağınız yere ulaştığınızda hemen gitmeniz gereken bir toplantı yada davet varsa işiniz daha da zor, şık ve rahat giyinmeli ve uzun zaman içinde üzerinizde iyi duracak kıyafetler bulmalısınız.
Yani seyahat ederken giyeceğimiz kıyafetler çok önemlidir. Hem rahat olmalı, hem uzun zaman dayanmalı, hem de içinde kendimizi iyi hissedeceğimiz şeyler olmalı.

Bu sebeple bu üçünün sıralamasına dikkat ederek, gideceğimiz yere uygun giyinirsek her şey çok daha kolay olacaktır. Yüksek topukların sizi yorabileceğiniz, keten bir kıyafetin bir süre sonra buruşacağını ve çok dar kıyafet seçimlerinin sizi sıkabileceğini göz önüne alın.

Bavul hazırlarken de seyahatin amacına uygun bir seçim yapmak çok önemli. Gideceğimiz yerin hava şartlarını öğrenerek, orada neler yapacağımızı planlayarak, hem bavulumuzda yerden tasarruf edebiliriz, hem de boşuna hamallık yapmamış oluruz. Çok farklı renk seçenekleri yerine birbiri ile kombinleyebileceğiniz renk gruplarını yanınıza alırsanız, her kıyafet için ayrı çanta ve ayakkabı taşıma derdinden de kurtulursunuz. Uzun yürüyüşler yapacağınız bir geziye sadece bir çift topuklu ayakkabıyı her ihtimale karşın götürmek ve diğer ayakkabı seçeneklerini rahat edeceğiniz modellerden seçmek çok daha iyi olacaktır. Kışları çizmeler ayrı bir sorun. Bavula koyarsanız yer kaplar, ayağınızda götürürseniz havaalanında problem çıkarır. Bu konuda tercih sizin.

Son yıllarda valizlerdeki yepyeni renk ve tasarımlar, çok gözlü ve körüklü modeller, işlerimizi kolaylaştırıyor. Siz siz olun bavulun boş ağırlığına, sağlamlığına ve piyasadakilerden farklı bir renk veya desende olmasına dikkat edin. Bu size havaalanlarında büyük rahatlık sağlayacaktır. Siyah bir bavulunuz varsa, fuarlarda bizim onlarca bavul için yaptığımız gibi tutacak yerlerine farklı renk veya desende bir kurdele de bağlayabilirsiniz, bu bavulunuzu kolaylıkla fark etmenizi sağlayacaktır.

Koyu renklerde kıyafet seçimi leke ve kumaşın buruşukluk gibi olası bozukluklarını göstermemesi açısından yolculuk sırasında daha rahat hareket etmenizi sağlayabilir. Özellikle de çocukluysanız. Ve tabii çocuklar. Onlar için de bir çanta şart. İçecekleri, atıştıracakları, yolculuk sırasında oyalanacakları kalem, kitap, oyuncakları, ıslak mendilleri, havluları, yedek kıyafetleri derken koca bir çantanın yanımızda olacağını hesaba katarsak, cüzdan telefon ve anahtarlarınızı da içine sıkıştıracağınız büyük ve tek bir çanta taşımak daha kolay olacaktır.

İyi yolculuklar...

2 yorum:

Mademoiselle dedi ki...

Ben kisa seyahatlerde istedigim gibi giyinebiliyorum ama uzun seyahatlerde esofman ve hafif ayakkabilar tercih ediyorum. Kombinasyonlar yine cok SIK olmus.

Aslı Cin dedi ki...

Bu yzıya daha çok zaman ayırmak isterdim ama anne-bebek sitesine yetiştirmek için aceleye geldi. Ben son kombinasyondaki etiketli bavula bayıldım :)

Toolbar