Davet kıyafetleri

Yaz geliyor.

Yazın gelişi ile mezuniyet törenlerinin zamanı da gelirken, düğün ve davetlerin de sayısında artış yaşanıyor. Hal böyle olunca bizleri de “ Ne giyeceğim” telaşı sarıyor.

Tabii ki sezonun önerdiği yeni modellere bakmakta fayda var. Ama burada en önemli konu, size neyin yakıştığını bilmek.

Hangi renk, hangi model, hangi aksesuar?

Benim mezun olduğum yıllarda bir çok okulda kızların mezuniyet kıyafetlerinin beyaz olma zorunluluğu vardı. Dikkat ederseniz düğün ve davetlerde de bir çok insan siyahı tercih eder. Geri kalan renkleri veya desenli tasarımları genellikle tercih etmeyiz.

Siyah rengi kullanmak fazla cesaret gerektirmez. İçinde kendimizi daha zayıf hissederiz. Aksesuarlarla kombinlemek de kolaydır. Ama size siyahtan daha çok yakışacak renkleri neden keşfetmiyorsunuz?

Renk seçimini yaptıysanız, sıra size yakışacak, kendinizi içinde iyi hissedeceğiniz modeli bulmakta. Bunun için en iyisi farklı modelleri denemek. Ama birkaç küçük detaya dikkat ederek.
Kıyafetinizi alacağınız zaman kullanacağınız sutyen, ayakkabı ve aksesuarları veya benzerlerini yanınızda bulundurun ki, gerek göğüs ölçüsü, gerek etek boyunda yanlışlıklar olmasın.

Bacak boyunuz kısa ise kısa modelleri tercih etmeyin, göğüsleriniz büyükse dikkatleri o bölgeye çekecek drapeli modeller yerine daha toparlayıcı kesimleri tercih edin. Beliniz veya kalçanız genişse, o bölgeleri daha sade tutun. Kilo sorununuz olduğunu düşünüyorsanız, en azından o bölgeleri kamufle edecek, düz renkleri tercih edin.

Ancak kilomla ilgili bir problemim yok diyor, ve beğendiğiniz yerleri ön plana çıkarmak istiyorsanız, desenleri, farklı renk ve modelleri kullanmaktan çekinmeyin.

Birkaç hafta boyunca bu konuda farklı seçenekleri önermek istiyorum, umuyorum yardımcı olur. Bu hafta işimizi kolaylaştıracak bir şey yapalım. Tarihte stilleri ile yer edinmiş kadınlara bir göz atalım. Eminim sizde benzer bir çok fotoğraf bulabilirsiniz. Bir çizgi kahraman olsa dahi. Gündüz veya gece daveti olsun, onlardan ilham alalım. Bakalım bize neler söyleyecekler?



5 yorum:

zero dedi ki...

Merhabalar,

Audrey Hepburn'un ve özellikle Tiffany'de Kahvaltı filmindeki tarzını ve duruşunu tek geçerim. Zarafet, dişilik ve sevimlilik, bir kadının üzerinde taşıyabileceği bütün güzel etiketleri taşıyabilen bir kadındır bana göre.

Bu eşsiz yıldızı ve en sevdiğim filmi olan Tiffany'de Kahvaltı filmini hatırlamak çok keyifli idi. Sanırım şimdi bilgisayarı kapatıp dvd player'ımın başına doğru gideceğim:)

Sevgiler

Aslı Cin dedi ki...

Merhaba, evet gerçekten de unutulmaz bir kadın ve unutulmaz bir film, beğendiğinize sevindim.

Adsız dedi ki...

merhaba siteniz gercekten mükemmel beğendiğim o kadar çok şey varki hepsinin markasını öğrenmek istiorum ama marka vermediğinizi söylemişsiniz.En azından son siyah elbisenin markasını veya nereden bulabileceğimi söylermisiniz????

Aslı Cin dedi ki...

Merhaba,

Siteyi beğendiğinize çok sevindim.

Ancak sormuş olduğunuz model geçen bahar satışa sunulmuştu. Bu haberin tarihi geçen yılın Nisanı, dolayısıyla modeli temin etmeniz imkansız.

Ancak sizin için bu sezondan alternatifleri araştıracağım.

Adsız dedi ki...

çok teşekkür ederim :)

Toolbar