2009 Yaz ayakkabı trendlerinden...

08 yazında görmeye başladığımız bir çok akım 09 yazında da devam edecek, ama tabii bir takım değişiklikler var.


Tattoo desenler 2009 yaz ayakkabı tasarımlarında en öne çikan detaylardan biri de Tatoo desenler, bandajlı modeller, hybrid tasarımlar ve değiştirilebilir aksesuarlar.Platformların 1-2 sezon daha moda olacağı öngörülüyor. Bunlarla nasıl yürürüm derken koşmayı bile ögrendik doğrusu. Ayakkabının burnuna doğru çok ağırlık vermediğiniz sürece,yüz üstü düşme olasılığınız neredeyse sıfır, tecrübeyle sabittir.


Yine 50’ler ve 60’lar


Yaşasın vintage!

İngiliz tasarımcı Chrissie Morris’in hazırladıgı bu ayakkabılar dönemin mimari stillerini,motiflerini,renklerini ve yaşam tarzını iyi yansıtmakta. Bu dönemin vazgeçilmez objesi Lotus çiçegi formu detaylarda saklı.

Retro
Pek favorim olmasalarda retro ayakkabılarda da var. Renklerin birlikte kullanılmasını severim ama ayakkabılarda kaba bir görünüm de var.



Hollywood Glamour
Gaspard Yurkievich’in 1930 Hollywood starlarından etkilenerek günümüze uyarladığı bu koleksiyon oldukça başarılı olmuş. Cigarette slim topuklar ve dar kesimler küçük ayaklı hanımlar için çok ama çok ideal...



Feminen dokunuşlar
İspanyol marka Monica Garcia’nın koleksiyonuna bir göz atın derim.Liberty desenleri,dantelleri ve deriyi birleştirerek hazırladığı 2009 yaz koleksiyonu için söylenecek tek kelime Kitsch. Ama son derece eğlenceli. Soft pembeler,mint yeşiller ve kırmızılar koleksiyonun ana renklerini oluşturuyor.

Ve 90'lar...

Robert Clergerie’nin hazırladığı bu tasarımları görür görmez aklıma Yıldız Tilbe geldi. 90’ların block platform stilini çalışan tasarımcı için, sezona kötü bir giriş yapmış demekten başka bir şey bulamıyorum. Hala 80’lerden kalan vatkalı,krepe saçlı fotolarınızı herkesten kaçırıyorsanız ,böyle bir parçayı satın almamanızı tavsiye ederim. Hayır, ben çok beğendim diyorsanız, sezonda bulabilme şansınız da var.




MM İstanbul- Şebnem

0 yorum:

Toolbar