DOLAP DÜZENİ



Eskiden annelerimiz,anneannelerimiz Mayıs ayı gelmeden yazlık kıyafetlerimizi ortaya çıkarmaz, zorla fanilalarımızı giydirirlerdi. Okula bile beyaz çorapla gitmek için Mayıs ayının ortalarını beklerdik.

Artık global ısınmadan dolayı yazlık-kışlık değişimini nisan ayı başlarında yapmaya başladık neredeyse..

Ben de dün bütün zamanımı düzenleme işlerine adadım..Ve ortaya gayet düzenli bir dolap çıkardım.

Dolap düzenlerken yapmanız gereken işleri de nacizane önerilerimle sizin için yazdım.

* Öncelikle giyinme dolabınızdan bütün kışlıklarınızı çıkartın ve uygun bir yere serin..Dolapta hiç bir şey kalmasın.

*Dolabı temizlemek için en uygun zaman.

*Yazlıklarınızı gruplara ayırın.(elbise,etek,bluz,t-shırt,v.s)

*2-3 yazdır giymediğiniz kıyafetlerinizle vedalaşın. Onları başka bir yere ayırın.

*Kıyamadıklarınızı ev içinde giymek için ayırın.

*Hepsini ütüleyerek asmaya çalışın. Neredeyse 7 ay dolap içinde sıkışmış durumdalar belki de. Ayrıca sonra zamanınız olmayabilir.

*Elbiselerinizi,eteklerinizi ve bluzlarınızı renklerine göre gruplayarak asın.Böylece bu sezon için alışveriş yaparken ne eksiğiniz olduğunu yada neyi artık almamanız gerektiğini görebileceksiniz.

*T-shirtlerinizide renklerine göre ayırıp raflarınıza yerleştirin.Ne kadar aynı modelden aldığınızı görünce inanamayacaksınız kendinize.

*Dolabınızı her açtığınızda güzelce kokması için de küçük bir tiyo...The Soap Story’den alacağınız sabunlu süngerler dolabınızın içini mis gibi kokutacaktır.Benim tercihim COOKIES ve JOJOBA...Palladium’da ki mağazasından temin edebilirisiniz.

Dolabınızı düzenlerken yapmamanız gereken şeylerse;

*Asla ama asla renkleri solmadığı sürece Little Black Dress’lerinizle vedalaşmayın.

*Safari tarzı elbiselerinizden ayrılmayın. Onlar her yaz giyilebilir. Değişik kemerlerle yada panama şapkalarla farklı bir görünüm elde edebilrsiniz.

*Mini etekler her zaman kurtarıcınız olacaktır..Özellikle tatillerinizde.

*Geçmiş sezonlara damgasını vuran desenli kıyafetleriniz varsa artık onlara yer ayırmayın.

Bu sezon satın alıp 2-3 sezon rahatlıkla giyebileceğiniz kıyafetler ise;

*Liberty desen dediğimiz,küçük ve orta boy çiçek desenli elbiseler. Çiçek motifi her zaman giyilebilir.. Renkli bolero hırkalar ve jean ceketlerle rahatlıkla kombine edilebilir.

*Desen sevmeyenler için de dikiş oyunları yapılarak tasarlanan kıyafetler hangi sene aldığınızı kolay kolay belli etmez.

*Teşvikiye’de ve Bağdat caddesinde bulunan Garage isimli mağazadan alabileceğiniz No-name beyaz ve siyah tshirtler her zaman kurtarıcınız olacaktır.

Gelelim yatak üstünde kalan kışlık kıyafetlerinize…

*Yine uzun zamandır giymediklerinizi artık ayırın.

*Boğazlı kazaklarınızda ve diğer trikolarınızda topaklanma olduysa Tchibo yada Mediamark’dan alabileceğiniz tüy toplayıcı alet onları yeni gibi yapacaktır..15-20 TL arası fiyatlarla satılmaktalar.

*Çarşaf-iş yada Hasşerbetçi gibi yerlerden temin edebileceğiniz hurçların içine katlayarak yerleştirin.Yünlerinizi güvelerden korumak için naftalin yerine marketlerde satılan güve kovucu tabletlerden alın ve yine bahsettiğim sabunlardan koyarsanız bütün yaz bir şey olmayacak ve güzel kokarak korunacaktır.

Artık giymediğiniz kıyafetlerinizi ihtiyacı olan birilerine yada derneklere verebilirsiniz.Toçev, Cyyd gibi kurumlarla irtibat kurabilirsiniz.Veya bulunduğunuz ilin belediyeleri de bu tarz eşyaları gelip sizden almakta ve ihtiyacı olan ailelere dağıtmaktadır.

Renkli ve keyifli bir yaz dileriz…

Şebnem
MM İstanbul



Dip not: Bunlar benim dolabımdan bu yaz için seçimler. Bol bol çiçek detayları, fiyonklar ve tatlı renkler...



0 yorum:

Toolbar