Sonbahar kış akımlarına düzeltmeler

Haberde kadifenin gücü unutulmuş.
Hafta sonu bir gazete ekinde bu kış sezonuna ait ipuçları derlenmişti. Bir hataya düşülmeden fikirlerimi yazmak istedim çünkü bu sezon değişiminde kimsenin moda kurbanı olmasını istemiyoruz. Ne yazık ki bir çok gazete ekinde defilelere ve moda çekimlerine bakılarak, hemen her hafta bir takım fikirler veriliyor. Gerçekte hepimiz en az 180 cm boyunda, uzun bacak boylu, 90-60-90 ölçülerinde, altın ölçü yüz hatlarına sahip insanlar olmadığımıza göre bu önerileri uygularsak ne hale geleceğimiz aşikar. Daha sonra sezona dair kadife gibi eklemeler de yapacağım ama yukarıdaki sebeplerle bunlar da benim önerilerim.

Oduncu gömlek
90'lar geri döndü. Grunge akımından da öyle kolay kurtuluş yok. Hem zaten erkeksi detaylar da moda…


Korkunç !

Oduncu gömlekleri 80 lerde bluğ çağını yaşamış biri olarak kesinlikle önermiyorum. Modası geçtiğinde eski fotoğraflarınızı yakmak isteyebilirsiniz benden söylemesi.

Bol paçalı pantolon
Aslında bu sezon pantolonlarda belirgin bir trend yok. Veya şöyle demeliyim; her trend var. Hem skinny, hem binici, him havuç modeli; ne ararsanız var…


Olabilir, tabii boyunuza ve kilonuza güveniyorsanız, mantar gibi dolaşmak da var…

Oxford ayakkabı
Topuklar yükselip de akıl almaz şekiller, formlar ve yüksekliklere büründükçe, 'ökçe karşıtı hareket de oluştu. Maskülen trendinin etkisiyle başlayan bu akım, önce sokakta tutuldu.

Neden olmasın? Ben babetleri tercih etmeye devam edeceğim ama bu şıkkın gelecek kış da var olacağını düşünüyorum.

Yuvarlak çerçeveli gözlükler
Son bir yıldır hayatımıza dönüş yapan yuvarlak çerçeveli gözlüklerin büyük ve güneş koruyucu modelleri yaz boyunca kullanıldı zaten.

Yüz şeklinize uygun olup olmadığını kontrol etmeden moda diyerek hemen bir tane edinmeyin derim ben. Sonra moda kurbanları arasına girebilirsiniz.

Neon aksesuar
Neonlar birkaç sezondur hayatımızdalar. Ama modaya hâkim olan 80'ler trendinin bu patlamayı körüklediğine şüphe yok. Neonu kıyafette tercih eden de çok elbet ama çok fazla parlamaktan çekinenenler için aksesuarlar, biçilmiş kaftan…


15 yaşındaysanız yada 15 yaşınızdaki kızınızla yarışıyorsanız tabii. İlle de neon renkler diyorsanız aksesuar yada tşirt üzerinde baskı olarak kullanın derim ben.

Payetli elbise
Payetler bu sezon gece kıyafetlerinde olduğu kadar, günlük parçalarda da karşımıza çıkıyor. Yani payetlenip pullanmak için özel bir davet gerekmiyor.

Bu şıkka kesinlikle katılıyorum. Parlayın hanımlar, parlamak hiç bu kadar “Moda” olmamıştı.

Altın
Metalik modası sürüyor.

Evet buna da katılıyorum, korkmadan aksesuarlarda kullanacağınız renk bu.

Lale etek
Etek boyunuz nasıl olursa olsun, beliniz yüksek olsun. Bir de silüeti taklit eden hafifçe kabarık ama dizde daralan lale formlarını sık sık göreceğiz bu sezon.

Olabilir, Tabii yazar gibi defile fotoğraflarına ve moda çekimlerine bakarsak. Realitede vücut yapınıza uyup uyumadığına bakmadan kullanmayın. Özellikle geniş kalçalı ve kısa bacak boyu olan hanımlara cıs.

Jean yelek
Jean, mevsim normallerinin de etkisiyle bu sezon defilelerde çok fazla görülmedi. Ancak yazdan kalan patlamanın yansımaları, sokaklarda devam ediyor.

Benim önerim değil.

Deri pantolon
Yeni jean, deri. Yazın modacılar ne kadar çok jean çalıştıysa, bu sezon da deriye vermişler kendilerini.

Sadece pantolon değil, deri etek de edinebilirsiniz aslında. Özellikle de siyah dışındaki renkleri.

Eldiven
Geçen yıl devasa kolyelerdi. Bu sezonun hit aksesuarı ise kesinlikle eldivenler.


Katıldığım şıklardan biri de bu oldu. Evet eldiven edinebilirsiniz. Her kıyafete, monta, cekete ayrı edinebileceğiniz kadar moda olacak bu sezon. Özellikle deri görünümlü olanları öneririm.

0 yorum:

Toolbar