'Aşk-ı Memnu modası' ihya ediyor

'Aşk-ı Memnu modası' ihya ediyor

Televizyonların izlenme rekorları kıran dizisi Aşk-ı Memnu'nun kahramanlarının giydiği kıyafetler, taktığı takılar yeni bir pazar yarattı. Beren Saat'in canlandırdığı Bihter'in kullandığı makyaj ürünleri, kıyafetler ve takılara ilgi yoğun.

İzlenme rekorları kıran son dönemin popüler dizisi Aşk-ı Memnu kendi modasını yarattı. Dizinin baş kahramanlarının giydiği, taktığı, yediği her şey tüketicilerin yakın takibinde. Perşembe akşamı yayınlanan diziyi izleyenler kıyafetten, takıya, makyaj ürünlerinden, ayakkabıya kadar oyuncuların kullandığı ürünleri bulmak cuma sabahı mağazaların yolunu tutuyor.
Beren Saat'in canlandırdığı Bihter'in kullandığı makyaj ürünlerinin ve takıların izini süren tüketiciler M.A.C ve Bee Goddess'un yolunu tutarken, ayakkabı tutkunları ise Sertaç Delibaş'ın koleksiyonlarına yakın ilgi gösteriyor. Dizinin Adnan ve Bihter çiftiyle, Behlül karakterlerinin yatak odalarını süsleyen Linens ise gelen talep karşında sitesinde yeni bir kategori daha açmış Aşk-ı Memnu modası...


Adnan'ı giydirdi gözü yeni karakterlerde
Aşk-ı Memnu dizisinin çanta ve giyim sağlayıcıları arasında Türkiye'de Eren Holding tarafından temsil edilen Lacoste ve Burberyy markaları bulunuyor. Dizide Lacoste Selçuk Yöntem'in canlandırdığı Adnan karakterini giydirirken, Burberyy ise Bihter'in çantalarını sağlıyor. Lacoste'un televizyon reklamı spotu olmadığını dile getiren Eren Perakende Grubu Reklam ve Halkla İlişkiler Müdürü Nilgün Bodur, "Televizyonda çok daha etkili olan, zaplanmayan, prime time'da yayınlanan en iyi dizilerde boy göstererek çalışıyoruz" dedi. Aşk-ı Memnu dizisinde Adnan dışında, Beren Saat'in canlandırdığı Bihter ve Kıvanç Tatlıtuğ'un oynadığı Behlül karakterlerini de giydirmeyi istediklerini ifade eden Bodur, Lacoste'un bu işten en çok yarar sağlayan markalardan biri olduğunu söyledi. "İmaj anlamında çok faydası var. Mağazalarımızdan gelen tepkilere göre dizi, oyuncu ve karakter seviliyorsa bu birebir satışa dönüşüyor" diyen Bodur, dizi karakterlerini giydirerek bir yandan da Türkiye'deki yerli idolleri bulmaya çalıştıklarını kaydetti. Türkiye'de markalarıyla bütünleşecek yerli kahramanlar aradıklarını ve bunun için de dizilerde yer aldıklarını belirten Bodur, Aşk-ı Memnu dizisinde bir hafta için 15-20 Lacoste marka ürün ve 5-6 adette Burberyy marka çanta sunduklarını kaydetti.


Bihter, ayakkabı satışlarını yüzde 25 artırdı
Bihter'in kullandığı ayakkabılarda imzası olan Sertaç Delibaş ise daha çok özel koleksiyonlar yaratıp butik üretim yapıyor. Dizi için hazırladığı koleksiyonlardan bir grup yolladıklarını ve bu ayakkabıların çekimlere göre kullanıldığını ifade eden Sertaç Delibaş, "Bihter ve Peyker'in ayakkabılarının sponsoruyuz. Ayakkabılarımız haftada 4-5 çift kullanılıyor. Aşk-ı Memnu bir marka dizisi ve trend yaratma gücü var. İnsanlar dizide gördükler herhangi bir aksesuarın peşine düşebiliyor. Dolayısıyla böyle bir dizinin sponsorları arasında yer almak bizim açımızdan önemli" dedi. Yılda yaklaşık 2 bin adet üretim yaptığını ve bu üretimin yaklaşık 450 çiftinin yurtdışına satıldığını ifade eden Delibaş, dizinin satışlarını yüzde 25 artırdığını kaydetti. Teşvikiye'de yer alan showrooma Bihter'in ayakkabıları için gelenlerin olduğunu aktaran Delibaş, tasarladığı ayakkabıların A plus kadın profiline hitap ettiğini belirtti. Delibaş, diziye birinci sezondan beri desteklerinin sürdüğünü kaydetti.


Dizideki makyajı kataloga taşıdı
Aşk-ı Memnu dizisinin makyaj malzemelerinin sponsorluğunu yürüten M.A.C ürünleri de dizide kullanılan diğer markalar gibi kadınların ilgi odağında. Türkiye'de İstanbul ve Ankara'da satış mağazası olan markanın ürünlerine diğer illerden ulaşmak isteyenler olduğunu belirten ELCA Kozmetik Türkiye Ofisi Pazarlama Müdürü Zehra Gözükara, özellikle dizi yayımlandıktan sonra Cuma günü ve hafta sonunda mağazalarına gelen ziyaretçilerin dizide kullanılan ürünlere ilgi gösterdiklerini dile getirdi. Mağazalarında dizilerden veya dergiler için yapılan işlerden kesitlerin yer aldığı çekimlerin bir katalog halinde müşterilerine gösterildiğini söyleyen Zehra Gözükara, "Dizinin izlenme oranları çok yüksek. Görüntü kalitesi ve mecra olarak da bize uygun ayrıca daha çok kadınların izliyor olması nedeniyle hedef kitlemiz açısından markamıza çok uygun bir dizi oldu ve sponsor olduk. Satışlarımıza olumlu etkisi yadsınamaz" dedi. Aşk-ı Memnu dizisinde görüp gelen müşterilerin en çok allık fırçası, pudra, ve renkli makyaj malzemelerine ilgi gösterdiğini anlatan Gözükara, dizinin popülaritesi sürdüğü sürece sponsor olacaklarını belirtti.


Bihter'in pırlanta kolyeleri revaçta
Aşk-ı Memnu dizisinde Bihter, Firdevs ve Peyker karakterlerinin kullandığı takılardan bir kısmı ise Bee Goddess markasına ait. Ece Şirin tarafından geçen yıl açılan Tılsım Mücevher tarafından üretilen Bee Goddess marka pırlantalı ürünlerin fiyat aralığı 170 dolardan ile 28 bin dolar arasında değişiyor. Kate Moss, Donna Karan, Paris Hilton,Kevin Costner, Patricia Field, Kylie Minogue gibi isimlerin kullandığı Bee Goddess'ın dizide daha çok pırlanta ürünlerinin kullanıldığını aktaran Bee Goddess Genel Müdür Yardımcısı İclal Tiryaki, "Müşterilerimizden güzel tepkiler geliyor, zaten kulaktan kulağa yayılıyor ürünler. Ancak özellikle Bihter'inkiler revaçta" diye konuştu. Tiryaki ürünlerinin her birinin mitolojik bir kahramanı simgelediğini ve öyküsü olduğunu anlattı.


Giyim meraklıları tasarımlarının peşinde Dizide Bihter'in kıyafetlerini yakından takip edenler modacısını arar oldu. Bihter'in en çok beğeni toplayan aksesuarlarından biri olan kıyafetleri Arzu Kaprol'ü elinden çıkıyor. Arzu Kaprol markası sadece Bihter'in kıyafetlerin de değil, Linens mağazalarınsa satışa sunulan Arzu Kaprol Home serisiyle Behlül'ün yatak odasında da yer alıyor. Dizinin takip edilmesinde estetik anlayışın önemli bir rolü olduğunu söyleyen Modacı Arzu Kaprol, diziyle birlikte markasının ürün algısının çok fazla yaygınlaştığını ifade etti. Kaprol, "Özellikle tasarım detayları otto-modern felsefeyi yansıtan tasarımlar kullanılıyor. Bu da insanların dikkatini çekiyor. Kullanılan ürünlere Türkiye'nin farklı noktalarından talep ediliyor. Toplam görsel estetik nedeniyle tasarladığım ürün algısı da yaygınlaştı" diye konuştu. (Referans)

0 yorum:

Toolbar