2010-2011 Kış Çorap Trendleri'ne eğlenceli bir bakış...

2010-11 Kış koleksiyonlarında en öne çıkan aksesuarlardan biriydi çoraplar. Bir kaç sezondur önem verilen, desenleriye, renkleriyle rekabet yaratan, hazır giyim firmalarının bile ayrı bir koleksiyon olarak hazırladığı apayrı bir sektör haline geldi. Benim gibi çorap aşığı biri için çok heyecan verici gelişmeler bunlar. Kendi koleksiyonuma katacağım nice çorapların hayali ile yanıp tutuşurken önümüzdeki kışın trendleri ilaç gibi geldi doğrusu.Moda Mutfağı ailesi olarak trendleri şöyle bir gözden geçirmek istedik...

DİZ ALTI ÇORAPLARI

Kolejli kız görünümü yakalamak için birebir...Özellikle sonbahar mevsiminde iyi kesim bir "trenchcoat" ve "ancle" botlarla muhteşem duruyor.

DOST BAŞA DÜŞMAN BACAĞA

Diz altı veya üstü...El işçiliği çok gözde... Algılarımızı açıyoruz, malzemelerimizi topluyoruz, tv karşısında çoraplarımızı kendimiz örüyoruz.


UZUN ÖRGÜ ÇORAPLAR

Yukarıdaki modeli yapabilen herkes bu uzun modeli de çok rahat yapar. Ne de olsa diziler reklamlarla beraber 209 dakika...
YAMA

Bir evi yöneten kadın ya... Kaçan çoraplara bir de yama yapın tam olsun.


DİZLERE FOCUUUUUUS

Hep kendimizden örnek veriyorum ama. Hani bazı kadın tipleri vardır. Sağa sola bakmaktan, yürürken yere düşer, çorabının dizleri yırtılır. Sonra da ''nazar'' der çıkar işin içinden.. - Misal kuzenim :)- Haaa! İşte bunların çıkışı oradan... Dizlere focus nazar çorapları bunlar... Artık rahat rahat düşün..Nasıl olsa artık çok moda.



KARIŞIK MATERYALLER

Bu sene benim de kendim için yaptığım projelerden biriydi... Biraz el, göz ve kafa yorsam da...Sonucu gözlere şenlik oldu...



PHOTOREAL BASKILAR

Transfer baskının tek yakıştığı giysi bence mayo - bikini ve çoraplar...


MONOCHROME

Geometric desenleri giyebilmek için bacak kalınlığımızın kürdan kadar, bacak boyumuzun zürafa kadar olması lazım... Yoksa biraz tıknaz ve etli butlu olunca Iııh! yok, asla tavsiye etmem.



ZENGİN KAHVELER

Macchiato' dan Mocha' ya Bitter'den Cafe e Latte' ye kadar her ton bacaklarda.


DOMATES, BİBER PATLICAN

İmam Bayıldı' dan Oturtmaya, Musakka' dan Dolma' ya tüm patlıcan tonları..Tencerelerden sonra bacaklarda...



TİTREŞİMLİ MAVİLER

2 Sezondur mavilerin gücü ön planda. Doğaya ve doğal yaşama özlem başladıkça moda sektöründe de yeşilin ve mavinin yükselişini görüyoruz.

NARENCİYE TONLARI

Bir koleksiyonu anlatmak için bu kadar sebze ve meyvelerden esinlenerek özetlememiştim hiç.

Bu temanın renkleri de ham portakal, mandalina, lim limon tonlarından oluşuyor. Renklerden mi temanın kendisinden midir bilmem benim şimdiden ağzım sulandı.

0 yorum:

Toolbar