Söyleşi- Başak Dizer Fransez- Aşk-ı Memnu modasının ardındaki isimler...

Başak Dizer Fransez. Belki siz de bizim gibi, onu hafta sonları Sabah gazetesinde stil konusunda yazdığı köşesinden takip ediyorsunuz. Ancak o aynı zamanda Deniz Marşan ile birlikte kurdukları " 2Shoppers" ile stil ve alışveriş danışmanlığı hizmeti veriyor. Hala tanıdık gelmedi mi? Aşk-ı Memnu oyuncularını onlar giydiriyor !Moda Mutfağı ekibi bu harika ikiliden Başak hanım ile bir söyleşi yapma şansı buldu ve merak ettiklerini sordu...

Biz sizi basından Deniz Marşan ile birlikte Aşk-ı Memnu oyuncularını giydiren "2Shoppers"ın bir üyesi olarak tanıyoruz. Diziyi sadece kıyafetleri, aksesuar ve takıları takip edebilmek için izlediğini söyleyen ve arkasındaki isimleri merak eden arkadaşlarımız var. Tanımayanlar için soralım, siz kimsiniz? Bu diziden önce nerelerdeydiniz?

Bizim işimiz zaten tam olarak bu. Stil ve alışveriş danışmanlığı. Ay Yapım ilk kez bir dizide stil danışmanlarıyla çalışmak istedi. Bu şekilde başlandı. Zaten yapımcısı baştan dizinin kıyafetlerinin ön plana çıkmasını istemişti, öyle de oldu. Çok prestijli sponsorlarımız var. Sponsorların hepsini, dizi oyuncularının karakterlerine göre biz seçtik. Biz 3 senedir kişiye özel stil ve alışveriş danışmanlığı yapıyoruz. Dizi, televizyon kanal yüzleri, sanatçı, işadamları ve halktan kişilere de bu danışmanlığı veriyoruz.

2Shopper nasıl doğdu?

Deniz ile Bilsar tekstil de 2 sene aynı odayı paylaştık. O aralar yurtdışında çokça yapılan ama Türkiye'de hiç yapılmamış bu işlere kafayı taktık. Sonra ben tasarımcı olduğum için "freelance" çalışmaya başladım ve Denizle birlikte bu işi yapmaya başladık. Daha sonra ikimizde ayrıldık ve daha da yoğunlaştık. Tam da o sıralar Ay Yapımla çalışmaya başladık. 2 sezon oldu. Ben halen dışarıdan Bilsar tekstil için tasarım yapıyorum.

Aşk-ı Memnu oyuncularını giydirmek kolay mı, zorlukları var mı?

Öncelikle zordu, çünkü senaryoya, karaktere ve ayrıca kişisel beğeniye de kulak vermek zorundasınız. Ayrıca kostümlerin, yönetmenin de,yapımcının da içine sinmesi gerkiyor. Şimdi 2 sezon oldu ve oyuncularla, set ekibiyle,yönetmenimizle iyice kaynaştık hiç sorun olmuyor. Karakterler oturdu, bedenler aklımıza kazındı. Sponsorlar çoğaldı herşey yolunda.

Aramızda kalsın :), en çok kimi severek giydiriyorsunuz?


Ben Kıvanç'ı giydirmeyi seviyorum , Deniz de Nebahat Hanımı giydirmeyi çok seviyor.

Peki ya siz? Siz stilinizi nasıl tanımlarsınız? Karakterlere kendi stilinizden bir şeyler katıyor musunuz?

Benim stilim eklektik yani yeni olanla eskiyi birleştirmeyi seviyorum.Romantik ile pop stili. Vintage ile son modayı.Karakterlere kendi stilinizden bir şey katamazsınız, doğru olmaz sadece bilginizi yansıtabilirisiniz. Belki ekstra olarak vücüt tipine göre giyinme, şimdi neler moda, hangi aksesuarla hangi kıyafet vs gibi bilgileri kullanabilirsiniz.

Bihter yada Firdevs’le özdeşleşen aksesuar veya kıyafetleri vitrinlerde görünce ne hissediyorsunuz?

Çok seviniyoruz aslında... Demek ki mesaj doğru algılanıyor. Kıyafetleriyle ve aksesuarlarıyla iddialı olan bir dizi bu, karşılığını bulmuş oluyor bizim için. Bize sponsor mağazalardan çok iyi geri dönüşler geliyor fakat şöyle bir sorun var mesela Behlülün üstünde gördükleri tişört siyah ise illa ki o siyahı almak istiyorlar,başka model yada renk değil demekki kendi yaratıcılıklarını kullanamıyorlar.Türkiye'de sanatçıları örnek almak çok yaygın. Böyle kolaylıkla bir dizi ile televizyondan stilleri, modayı takip edip beğeniyorlar ve uyguluyorlar. Bir sorun yok, yeterki kendilerinden de bir şey katabilsinler.

Bundan sonra başka dizi veya filmlerde görev alacak mısınız? Ufukta yeni bir çalisma var mı?

Samanyolu dizisine de aynı danışmanlığı yapıyoruz, yine bir Ay Yapım dizisi. Gelecek sezonda da projeler var ama biz yine Ay Yapımla çalışırız.

Biz hanımlara verecek bir kaç altın öğüdünüz var mı?

Hayat tarzınıza, kişiliğinize ve sosyal hayatınıza göre seçimler yapın ama mutlaka vücüt tipinize uygun seyler seçin. Modayı takip etmeden olmaz, demode görünmek kimse istemez fakat ilk öncelik yukarıda saydıklarım. Ayrıca cesur ve özgün olmak stil sahibi giyinmenin ilk kuralı.Dergileri karıştırıp,internete girip taklit etmeden kendinize en yakışan stili bulmaya çalışın ve o çizgiden uzaklaşmayın.Kendinize özel makyaj ve saç detayları ve aksesuarlar belirleyin ve hep aynı doğrultuda gidin. Modeller ve renkler modaya göre değişebilir ama size özel bir nüans mutlaka kalmalı.Yavaş yavaş stiliniz oturacak ve insanlar farkedecektir. Maskülen, romantik, spor ve rahat, klasik ve şık, kadınsı ve renkli, eklektik gibi. Bunlar stillerdir ve modaya göre asla değişmezler.

2Shoppers’a nasıl ulaşabilir, nasıl danışmanlık hizmeti alabiliriz?

www.2shoppers.net (henuz yapım aşamasında) den bize ulaşabilirisiniz.


5 yorum:

Unknown dedi ki...

Çok başarılı olduklarını düşünüyorum bende, İnsanı mutlu ediyor dizideki her detay, kıyafetler, ev dekorasyonları hepsi cok zevkli seçimler. Güzel bir iş olmuş bu Aslı tebrikler

Unknown dedi ki...

çok güzel bi röportaj olmuş, elinize sağlık:) başak hanım'ın bilstore'da koleksiyonu var mı hala? en son birkaç ay önce denk gelmiştim ama uzun zamandır gidemiyorum, blogunuzda görünce sorayım dedim:)

Aslı Cin dedi ki...

Merhaba Moderatör, teşekkürler. Fikir annesi Şebnem, sorular da benden :)

Hilal, Bilsar için çalıştığını söyledi Başak hanım, sanırım bulabilirsin.

Sıla Yılmaz dedi ki...

Zevkle okudum.. Süper..:)

Aslı Cin dedi ki...

Siu, teşekkürler, beğendiğine çok sevindim :)

Toolbar