Bu yaz ne giymeli?.. 2010 İlkbahar Yaz Modası

Bahar geldi, yaz kapımızda. Sıcak günler hafif kıyafetlerin rahatlığı kadar, ister istemez kış aylarında  büründüğümüz koyu renklerden silkinmemizi ve rengarenk giyinmemizi sağlıyor. Bahar ve yaz koleksiyonlarını çıkarmaya başlayan markalar, bizlere bu sezonun beklediğimiz akımları olan pudra tonları ile oluşturdukları romantik elbiseleri, hafif trikoları ve vintage görünümlü pantolon,etek, bluzlarını sundular. Bir çok mağazada göreceğimiz diğer beklenen akım Denizci temasıydı. Lacivert beyaz çizgili tshirtler, lacivert ceketler, kırmızı aksesuarlar bizi özlemle beklediğimiz yaza hazırlıyor. Şimdi gelin, diğer yaz akımlarına göz atalım, gardrobumuzu buna göre karıştırıp, eksiklerimizi görelim...

Beyaz her yaz gözde. Ama bu yaz pudra tonlarını da, denizci temasını da, diğer gelecek akımları da bir araya getiren kilit renk beyaz. Beyaz diğer renklerle karışsa da, sadece beyazlara bürünsek de çok moda.

Bembeyaz. Uzun elbiseler veya 50 leri anımsatan kesimler. Kumaşlar rahat ama hacimli. El işi aksesuarlar, dantel, yada kumaştan yapılmış koleyeler, saten kurdelalarla fiyonklar...
Olmazsa olmaz. Ceketler. Her çeşidi. İster iri kemerlerle kullandığınız pantolonlarla kombinleyin, ister şortlarla. Yukarıdaki yan tarafı açık ceketler yeni akımlardan biri. Çantalar illa ki büyük.


Siyah ve beyaz. Klasik. Ancak bu yaz bizi şaşırtan yaz çizmeleri ve hafif derilerin yaza uyarlanması oldu. Siyah kemerlerin zıt renkler üzerinde kullanımı devam ediyor.


Gül motifi altın çağını yaşıyor. Kullanmayan modacı kaldı mı? Desenlerde olmazsa, gül formu olarak karşımıza çıkıyor. Siyah beyaz alışılagelmişin dışında kullanılıyor. Ayakkabılar farklı ama mutlaka bantlı !


Favori desenim. Puanlar.Klasik renklerle farklı boyutlarda, aklınıza gelebilecek her ürünün üzerinde. Bu senenin Mix- Match akımını en kolay şekilde uygulamamızı sağlayacak deseni, özellikle yukarıdaki gibi gül ve çiçek desnleri ile karıştırabilirsiniz.


Dantel ! Genellikle kışları kullanmayı tercih ettiğimiz bu kumaş, teknolojinin gelişmesi ile çok daha farklı dokuma şekilleri ile yazları da son derece rahat kullanılabiliyor. İç çamaşırı görünümündeki bluzlar son derece moda, podyum dışında nasıl ve ne kadar kullanılabilir göreceğiz.


Siyah dantel yaz koleksiyonlarına nasıl uyarlanır? Tabii ki yukarıdaki gibi alışılagelmiş kalıpların dışına çıkarak.


Dantel şortlar ve etekler ütopik mi? O zaman dantel çorapları bu yaz da kullanarak bu akımı biraz daha giyilebilir hale getirebilirsiniz.


Klasik İngiliz desenleri moda dünyasını sardı. İri güller, baskı olmazsa gül nakışları, transparan kumaşlar üzerinde suluboya efektli iri güller...


Sadece güller değil, küçüklü büyüklü tüm çiçekler. Sadece kıyafet seçiminizde değil, Chanel'in tasarladığı gibi çanta ve aykkabılarınızda da çiçekleri rahatlıkla kullanabilirsiniz.

İddialı görünebilir. Ama canlı renklerde iri abstarkt desenler veya renk blokları modacıların favorileri...


Tribal, etnik desenler bu yaz da gardrobumuzda yer almaya devam ediyor. Denizci temaları ile birlikte yaza çok yakışıyor. Yazın sürprizi ise kuş ve kalp motifleri...

Denim. 80 li yılların ardından, her ne kadar uzak duramasak da popülerliğini nispeten kaybeden denimler, baştan aşağı geri dönüyor. Mini etekler ve elbiseler payet ve dantellerle frapanlaşabiliyor.

Katlanmış paçalar, yıkanmış kumaşlar, yamalar. Pantolonlarda, yelekler, gömlekler ve ceketlerde.

Yaz kışla karışıyor. Çizme olmazsa çoraplar var. Şortlar ve mini etekler yaza yakışır ama ya deri?!  Mutlaka denim ceket veya gömleklerle.


Beyler de bu akımın etkisinde olacak. Mavi en çok rastlayacağımız renk. Açık maviden beyaza giden skalada denimlerle giyilmek üzere batik ve şal desenlerine de rastlayacağız.

Ama, siz siz olun kendinize yakışan akımları yorumlayarak uygulayın, her zaman söylediğimiz gibi, hepsi bir arada olmaz, aman moda kurbanı olmayın ...

0 yorum:

Toolbar