Galatamoda festivaline doğru...

Galatamoda festivali 2007 yılından beri ülkemizde moda adına yapılması gerekenler adına büyük bir boşluğu dolduruyor. Sadece tasarımcılara dikkat çekmekle kalmıyor, tasarımcı ve alıcıyı bir araya getirip iletişimin daha sıcak olmasını sağlıyor. Son bir haftadır bir çok moda blogger ı tasarımcıların kapılarını çalıp, tasarımlarını deneyip, festival başlamadan okuyucularına sunmaya başladı bile. Eğer vaktiniz varsa bu çarşamba bşalayacak ve 4 gün sürecek olan festivali ziyaret edip bizzat kendiniz o tasarımları görme ve eğer hala satılmadılarsa alma şansı yakalayın. 

Moda Tasarımcıları Derneği ve Beyoğlu Belediyesi’nin birlikte hayata geçirdiği Galatamoda Festivali İstanbul’un dört bir yanından ve her kesimden insanları Galata meydanına getirdi. Bu buluşma hem alıcıları, hem de moda tasarımcılarını memnun etti. Birçok genç tasarımcı da ürünlerini tanıtma imkanı bulabildi. Galatamoda Festivali, Galata sınırlarını da aştı,  Akaretler’de, Bebek’te debdüzenlendi. Her seferinde katılım daha da artıyor.Bu kez Galatamoda Festivali 26-30 Mayıs tarihlerinde ve ilk kez Tepebaşı TRT Binası önünde gerçekleşecek. TRT binası önünde kurulacak standlarda modaseverler, tasarımcıların hem 2010 İlkbahar-Yaz Koleksiyonlarını, hem de festivale özel hazırladıkları ulaşılabilir fiyatlı tasarımlarını bulabilecekler.
Bu yılki Galatamoda Festivali’ne 30 tasarımcı müthiş koleksiyonlarla katılıyor. Bu arada Galatamoda müdavimlerinin ilk kez tanışacağı modacılar da festivalde yer alıyor. Galatamoda’ya katılan tasarımcılar kendi aralarında üç gruba ayrılıyor:

Moda tasarımcıları: Bahar Korçan, Arzu Kaprol, Özlem Süer, Hatice Gökçe, İdil Tarzi, Mehtap Elaidi, Gül Ağış, Cem Lokmanhekim, Bige Ökten, Eynel Çelebi, Özlem İkiışık.

Genç moda tasarımcıları: Gamze Saraçoğlu, Simay Bülbül, Özgür Masur, Deniz Kaprol, Günseli Türkay, Ebru Günay, Zeynep Erdoğan, Müge Ersin, Özlem Kaya, Berna Canok, Rana Canok, Elif Cığızoğlu, Zeynep Balaban, Bihter Aida Pekin, Çiğdem Akın.

Gelecek moda tasarımcıları: Begüm Salihoğlu, Özlem Ahıakın, Founta Günem.


Orada görüşmek üzere...

0 yorum:

Toolbar