Barselona Moda haftasında üç isim


Yunanlı modacı dünya üzerindeki bir çok moda haftasına katılıyor. Yiorgos Eleftheriades çevreci organik ürünleri ile tanınan tasarımcının koleksiyonu Barselona moda haftasından aklımda kalan iki koleksiyondan biriydi. Materyaller ve kalıplar üzerinde oynayan tasarımcının, vintage görünüm ile minimalizmi karıştırması, deri ile akıcı kumaşları birleştirmesini sevdim. Jarse elbiseler, savaşçı omuz detayları ile asimetrik kesimler aklımda kalanlar. Ama sanırım en çok bu aralar favorim olan beyaz, ten rengi, kahvemsi tonların birlikteliği dikkatimi çekti. Zira aklımda kalan diğer modacı da bu renkleri kullanıyor.



Kadın giyim konusunda Tasarımcı ödüllerinde bu yıl birinciliği alan Manuel Bolaño  ise, retro futuristic tasarımlarında renk ve hacimlerle oynuyor. Kalem etekler, yüksek belli pantolonlar, ve tulumlar genellikle beyaz, altın rengi, yer yer mavi ve caramel renkleriyle çalışılmış.Katalan tasarımcı kendi koleksiyonunu hazırladığı gibi bir çok marka için de koleksiyon hazırlıyor. İşçi giyiminden ilham alınan koleksiyonda kumaş seçimleri dikkat çekici. Özellikle de bir dahaki senelerde sıklıkla göreceğimiz ıslak, cilalı, parlak görünümlü kumaşlar. Şortlar, yelek ve kolsuz ceketler, kahve, gri siyah ve bir miktar da portakal rengi hakim.

Ve Güney Koreli tasarımcı Songzio şehirli adamı, Samuray savaşçıları formuna sokmuş. Asimetrik kesimler göze çarpan en önemli detay. Ancak ben en çok pantolonları beğendim. Yine beyaz, krem, kamel ve siyahın ağırlıkta olduğu koleksiyon bahsetmeye fazlasıyla değer.

0 yorum:

Toolbar