Gecikmeli bir Oscar yazısı...Ve Tanrı Amerikalılara giyinmeyi ögretti !

Geçtiğimiz hafta Weekly için hazırladığım yazıyı dergi çıktığı halde hala yayınlayamamam hala gel gitler yaşayan blogspotun marifetidir. Bir bahanem var :)

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen 83. Oscar ödül törenleri, hem birbirinden iddialı yapımlar hem de kırmızı halıda alışık olmadığımız kadar şık aktristler ile oldukça şaşırtıcı ve doyurucuydu.

Bu senenin kazanan ismi kuşkusuz Natalie Portman’dı. Bu yıl bir film sayesinde hem tüm ödülleri topladı, hem hayatının aşkını buldu, hem de ondan bebek bekliyor. Bir film hayatı ancak bu kadar değiştirebilir…


Kırmızı halıda minik göbeği ile Rodarte tasarımı şahane renkte elbiseyi, Tiffany & Co. mücevherleri ve  Jimmy Choo ayakkabıları ile kusursuz taşiyan Portman her ne kadar şik olsa da benim favorilerim başka.

Bu yıl kırmızı halıda kırmızı ağırlıklı olmak üzere ya çok canlı ve güçlü renkler, ya da tonları zor seçilen pastel renkler hakimdi.

Elie  Saab, Marchesa, Vera Wang, Westwood, Rodarte, Armani, Gucci, Calvin Klein, Dolce Gabana, Chanel, L’Wren Scott.,Valentino, Givenchy, Versace, Zac Posen ve Dior bu yıl da ünlülerin tercih ettiği isimler oldu.

Geçtiğimiz günlerde baş tasarımcısı John Galliano’nun bir barda ırkçı ve saldırgan bir üslupla görünmüş olmasının, bütün gözlerin üzerinde olduğu yeni “Miss Dior Cherie” Natalie Portman’ın , yüksek ücretli bir marka elçisi olduğu halde Dior giymemesinin sebebi olabileceği söyleniyor.

Her ne kadar Sharon Stone ve Nicole Kidman kırmızı halıda Dior’la arz-ı endam eylediyse de, en kötü giyinen ünlüler listesinde olmaları bırakın durumu kurtarmayı, tuz biber oldu.

Gelelim kırmızı halıya…

Cate Blanchett, modellerden daha iyi taşidığı Givenchy’nin işlemeli sade elbisesi ile hem sıra dışı hem sade hem de çok şıktı.



Diğer bir muhteşem elbise dantel detaylı, ince işlemeleri ile zarif lavanta rengi şifon Elie Saab tasarımıydı. Mila Kunis’e him akıl veriyor ise oldukça zevkli.


Halle Berry’nin taşıdığı etek ucu tüllü Marchesa tasarımı tüm eleştirmenlerden tam not aldı. Bunda Berry’nin bu tasarımı son derece iyi bir şekilde taşiması da etkili tabii. Aksi taktirde bu etek ucu bir çok vücut tipinde korkunç görünüyor.


Reese Witherspoon 60 ları anımsatan saçı, makyajı ve Armani Prive straplez elbisesi ile çok hoştu. Risksiz ve son derece başarılı bir seçim.


Sandra Bullock kırmızı Vera Wang elbisesi, krokodil el çantası ve elbise ile uyumlu kırmızı ruju ile dikkat çekici ve çok hoş.


Michelle Williams’ın hatları ortaya  çikaran Chanel elbisesi de “Sade şıklık” için ders verir nitelikte.


Amy Adams’ın lacivert L’Wren Scott. Elbisesi için de aynı şeyi söyleyebiliriz. O Cartier zümrüt mücevherlerini çuvalin üzerine bile taksak, büyüleyici görünebiliriz gerçi...


Hillary Swank’ın Gucci elbisesi sezonun tüm detaylarını taşiyor. İşlemeli göğüs kısmı eke uçlarına doğru tüylerle hareketleniyor. 


Haile Steinfeld, yaşına oldukça uygun görünen Marchesa balerin etekli elbisesi ve uyumlu saç bandı ile bir çok büyüğüne ders veriyor. 


Maria Menounos bize yabancı bir isim. Ancak Amerike’da "Access Hollywood"  ile tanına muhabir Johanna Johnson tek omuz kadife elbisesi ile bir çok ünlü ismi geride bırakıp şık isimler grubumuza tek siyah tasarımla konuk oldu.


Mandy Moore’un,  Monique L'huillier tasarımı rüya gibi. Gördüğünüz gibi bu yıl en şik ismi seçmek çok zor!


Ancak güzelim tasarımları taşiyamayan isimler de bir o kadar çok. Kimileri belki de o tasarımlar için doğru insanlar değiller, kimi elbiseler ise aramızda kalsın gerçekten çok kötü…

Anne Hathawey gece boyunca 7 kostüm değiştirse de kırmızı halıda Valentino kırmızı elbise, 10 milyon dolarlık Tiffany mücevherler ve bir kolunda da Valentino’nun kendisi ile boy gösterdi. Ancak tüm bunlar benim için küçük göğüsleri vücuda yapıştıran ve etek ucu kat kat gelin pastalarını andıran bu elbiseyi sevmemi sağlayamadı.


 Aishwarya Rai ne giyse muhteşem duracaktır üzerinde eminim. Armani olmasına dahi gerek yok. Bu rengi, bu zarif kumaşta !!!, bu kadar sade bir modelde bile sevemememizin başka bir sebebi olmalı…


Jennifer Hudson o kadar çok kilo verdi ki, kırmzıı halıda onu tanımak zor. Neyse ki bu km lerce öteden seçilebilen rengi seçmiş. Versace tasarımın rengi kadar modeli ve işçiliği de çok iyi. Ama sanırım Hudson  ne kadar zayıflasa da vücudu bu model için uygun değil. Göğüs dekoltesi çok kötü görünüyor.


Marissa Tomei de vintage seçimlerin her zaman doğru seçim olmadığını gösteriyor. Etek ucu tüllü elbiseleri geniş kalçaları olanlar giymemeli. Hele ki kumaş ile tülün renk tonları arasında fark varsa kimse giymemeli. Bazı şeylerin sandıkta kalması daha iyi…


 Scarlet Johansson, Dolce Gabana ebisesi ile yaşından oldukça fazla büyük görünmüş. Bunda belki rengin , belki dantellerin tasarımının belki de modelin çok kapalı olmasının etkisi var. Gelecek kış çok göreceğimiz bu renk ne yazık ki her modelde ve her ten renginde başarılı olamıyor.


Defilede muhteşem görünen bir Valentino ancak bu kadar kötü taşınır. Tasarımcı, Florence Welch’e oldukça öfkeli olmalı…Son olarak “Sharon Stone ve Nicole Kidman gibi usta iki isim giyecek daha iyi bir Dior bulamamışlar mı?” diye sormadan edemiyorum…




Bu arada  gecenin en şik beyinin de Tom Ford takımı içinde Justin Timberlake olduğunu söylemeliyim…



0 yorum:

Toolbar