Premiere Vision öngörüleri...2012 2013 Sonbahar Kış

Krizden çıkmaya başlayan dünya ekonomisi moda ve tekstil sektörünü de canlandırırken, bu canlılık gelecek kışın renklerine de yansıyacak...

Tasarım gün geçtikçe kişiselleşmesine rağmen zıt bir trend olan toplu hareket etme akımı da gücünü arttıracak.

Bunun perakendede ne gibi etkileri olabilir zaman içinde göreceğiz. Ancak asıl konumuz renkler ve kumaşlar.

Renkler kış sezonu için çok canlı ve beklemediğimiz kadar çeşitli.

Sıcak renkler soğuk renklerle birliikte belli bir denge içinde kullanılıyor. Koyu , kök renkleri aydınlatacak kükürt sarısı veya morumsu kırmızıları göreceğiz.

Bunun yanısıra uçuk tonlarda renkelre rastlamak da mümkün. Bunlar tonlamalarda veya canlı – ciddi renklerle contrast oluşturmakta kullanılacak.


Kumaşlarda karşımıza iki farklı akım çıkıyor. Ben bunları yalancı ve dürüst kumaşlar diye ikiye ayırdım:

Yalancı kumaşlar: Çift yüzlüler, abartısız hacim kazanmış kalın görünümlü ince kumaşlar, sert görünen yumuşak tuşeliler, işlevsellik kazanmış jakar ve danteller, vintage’ın ötesine geçen eskitilmiş ağartılmış kumaşlar.

Dürüst kumaşlar: Olduğu gibi görünen, ham görünümüne yakın, 100 % , karışımsız, doğal kumaşlar.

Tuşeler mümkün olduğunca yumuşak. Yukarıda bahsettiğim gibi sert görünen kumaşlar bile şaşırtıcı derecede yumuşak.

Desenlere gelince…

Burada da bir tezat söz konusu. Ya tarihsel dokunuşlardan ya da geleceğin en önemli sanatlarından biri olacak sokak sanatından etkilenilecek.


Bir yanda Bizans motifleri, otantik stylize desenler, vintage desenler- illa ki eskimiş aşınmış görünen kumaşlarda- garip şekillerde yerleştirilmiş desenler tek renkli varyantlarda, bir yanda da genç sokak sanatının yansımaları. Renkli minimalist motifler, grafikler, afişlerden esinlenilmiş desenler. Metalik görünüm ve kaplamalar ya da yıkamalarla bu desenler daha güçlü bir etki bırakabilir.

Velhasıl, krizden çıkan dünya moda dünyasına renk, parlaklık, yumuşaklıkla rahatlık ve farklılık getiriyor.

Anlaşılan bize umut verecek eğlenceli bir kış vaad ediliyor…


Not: Yukarıdaki Comme Des Garçons tasarımı elbise, Clements Ribeiro'nun eriyip birbirine karışan desenleri ve aşağıdaki "Agi and Sam" in koleksiyonu gelecek sezona dair ön ipuçları içeriyor...







0 yorum:

Toolbar