2012 Erkek giyim desenleri...

İşim desenler ve renklerle olunca gözüm ilk önce onları seçiyor. Bir nevi meslek hastalığı diyebilirsiniz, desenli bir şey taşıyorsanız, hemen baştan aşağı inceler, karakteristik ise desenin muhtemelen hangi markaya, hangi sezona ve hangi modacıdan esinlenmiş olduğuna dair fikir yürütürüm. Eğer karakteristik bir desen değilse, renklerini inceler, şu renk yerine bu olsa daha iyi olurdu diye eleştiririm.  O olmazsa desende hatalar ararım, konfeksiyoncu desenin hakkını vermemişse çok yazık. Desen kötü çalışılmışsa ise kafamı çevirir gözümü yormam. Yorucu bir şey anlayacağınız. Ancak defile dönemleri de bir o kadar zevklidir benim için. Kim ne çalışmış, ne yenilikler var derken aç bir kedi gibi gözümü ayırmadan incelerim çıkanları.Demem o ki, bu yıl erkek giyim defileleri de işte bu iştahla yenilip yutuldu, ziyadesiyle de doyurdu. Buyrun şurdan yakın...

1-Tribal etnik diye adlandırılan Afrika kabilelerinden esinlenilmiş desenler oldukça fazlaydı. Burberry gani gani kullandı.

2-Keza kadın giyime dahi zor yakıştırdığım, parçalı desenler de gömleklerde yer aldı. Hiç de fena olmadı.
Öyle ki modacılar mix and match yaparak çiçekli desenlerle patchwork ları birleştirdiler. Bu ne cesaret ?


3-Simetri, desenleri esir aldı. Barok desenlerden ceketler yapıldı. Akla küçüklüğümüzün Versace gömlekli İbo'su geldi. OMG !


4-Alışılagelmişin dışında, grafik desenler şort ve pantolonlara kadar her yerde. Benim önerim çok renklilerinden uzak durmanız.



5-Etro şallar, Etro'nun dışında da karşımıza çıktı. Bu sezon için tek renkli iri geometriklerden sonra erkek giyime en çok yakıştırdığım desen oldu.


6-Fularlar, göz alıcıydı. Klasik Hermes'i anımsatan fular desenleri klasik renklerle kullanıldı. Erkekler de boynuna bir eşarp atmadan çıkmayacak gibi.


7-Barok ve folklorik desenler çok hoş kullanıldı.


8-Erkekler çiçek açtı. Uzakdoğudan ilham alınmış motifler tercih edildi. Neden olmasın?


9-Ve bana her zaman Amerikan filmlerinin kırocanlarını anımsatan tropik desenler geri döndü. Parça baskı olarak tshirt üzerinde evet, ama ya pantolon ve ceket? Bebek mavisi? Hem de bulabildiğim en masum motiflisi bu desem ???


10- Defilelerde çok fazla karşımıza çıkmasa da benim önerim, az renkli ya çok iri ya çok küçük desenleri kullanmanız. 50 li yılları anımsatın...

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Ahh ahh bu desenler ya çok feminen ya da çok havai tarzı. Ben pek sevmedim :P

www.lovesfromfashion.com

Toolbar