Balık etinden büyük bedene - Bu Blogger lar göz ardı edilemez...

Dünyada kimi ülkeler açlıkla savaşırken, kimi ülkelerde ise obezite ile savaş veriliyor. Sadece yeme sorunları ile değil, psikolojik etkiler veya çevresel faktörler, hatta  mutasyona uğrayan hastalıklar ve artan ilaç kullanımı da bizleri etkiliyor. Moda endüstrisi güzel olanın peşinden koşarken bizler de hep daha zayıf olmanın, hep daha ince ve zarif görünmenin derdine düşüyoruz. Kimi zaman sağlığımızı bile görmezden gelerek...


Ancak hayatın dergi sayfalarındaki büyülü dünyalardan ibaret olmadığının ve nihai alıcının gerçek kadınlar olduğunun  bilincinde olan üreticiler gerek modellerinin kalıpları  gerekse reklamlarda kullandıkları gerçek modellerle, balık etinden büyük bedene kadar yer alan kadınları baş tacı etmeye başladı.  Ford ajans büyük beden modelleri bünyesinde topladı. Sıska modellerle çalışmayı reddeden veya iri bedenli modellere de podyumlarında yer veren modacılara, büyük beden modelleri kapaklarına ve editoryallerine taşıyan dergiler eklendi.


Her geçen gün artan büyük beden markaları ve aşağıda göreceğiniz bloggerlar da dikkat çekici...

Nicolette Mason'ın bloguna buradan ulaşabilirsiniz. Büyük beden giyimi hakkında stil önerileri veren Nicolette'nin dolabından bir video da aşağıda...



  

Ve renkli bir isim daha burada...


Glamour, The Guardian ve NY Times'da da yer alan Gabi, super skinny, şık veya akılda kalıcı görünmeye çalışan diğer stil bloggerlarından farklı duruşu ile bir adım önde...

9 yorum:

Asortik Krep dedi ki...

Gerçekten hiç büyük beden Türk bloggerı yok! :)
Paylaşım için sağol.

Aslı Cin dedi ki...

Asortik, neden olmasın? Aslında büyük beden için öneriler veren bir stil blogger ı olmaması büyük bir eksik.

Asortik Krep dedi ki...

Bence de.Gerçi marka bile yok.Blogger nasıl olsun.Üstleri bir şekilde kotarsalar bile altlar sorunlu.Pantolon için konuşuyorum.
Birde burada mesela ben sadece büyük beden bir mağaza açmak isterdim.Ayakkabıdan iç çamaşırına.Yabancı turislerde hep büyük beden sanılanın aksine.Ayaklar en az 40, bedenler 48 den başlıyor.Uzun olduklarından bedenlerde geniş oluyor aşırı kilolu olmasalarda.
Birde zayıflar büyük bedenler için bir şey çizdiklerinde onların modayı takip etmediklerini düşünerek çiziyor gibiler :P

Aslı Cin dedi ki...

:) Kesinlikle haklısın. Bu işe el atmak lazım.

Ece dedi ki...

Aaa ne tesadüf ben de kilolu bloggerlarla ilgili bir yazı yazmıştım, blog örnekleri de vermiştim. (http://guzelblogum.com/2011/07/hem-kilolu-hem-sik-olmak-imkansiz-degil.html)
Bu tarz bloglar, büyük beden olup şık olamayacağını düşünen insanlar için çok faydalı ve iyi görünmek için zayıf olmanın şart olmadığını ortaya koyuyor. Aslında özgüveni yüksek olan herkes iyi görünür;)

Aslı Cin dedi ki...

Ece, belki de birileri bu yazıları okuyup bu işe başlar :)

Stilcatcher dedi ki...

Ben olcam yakında bıg stılcatcher dıye hhahahahah))
geyik bir yana maalesef bizim ulkemizde kilolulara hala hastalıklı muamalesi yapılırken nasıl buyuk benden bloggarı çıksın ki?Biz de maalesef kilo ayıp!spor salonuna bile zayıfların gitmeye hakkı var!Azcık kilolu isen bakışlara hedef olman kaçınılmaz!Arkadaşlar bile birbirine kilo konusunda baskı yapma hakkına sahip görüyor kendini,'kilo aldın yeme'gibilerinden diyerek..Vala kesinlikle bu iş özgüven işi,ve Ece haklı,özgüveni yüksek olan iyi görünür.

bir de ben buyuk beden markaların çok ama çok zevksiz olduklarını düşünüyorum.hem pahalılar hem de zevksizler...

lulu's life dedi ki...

Bayanlar selam hepinize :) Acikcasi cok haklisiniz.. Ama bu konuda blog dunyasi ciddi bir gelisim gosterecek diye dusunuyorum.. Passo Plus firmasi bizim aile firmamiz ve firmanin bu yilki onemli politikalarindan biri Buyuk Beden bloglarini siki takib etmek.. Bildiginiz tum buyuk beden modasi ile ilgili bloglari paylasirsaniz cok sevinirim.. :)

Bizde artisi var.. ;)
www.passoplus.com

sevgiler,

Adsız dedi ki...

Artık büyük beden turk blogu var, buyukbedendeikinciel.blogspot.com
Hem ikinci el büyük beden kıyafet, çanta, aksesuar satışı hem de büyük beden modası hakkında yazılar var ve olacak.
Meliss

Toolbar