MIU MIU & PRADA ARASINDA KALMAK

2012 Ilkbahar - Yaz Koleksiyonlari magazalarda gorucuye cikmaya basladi. Hadi ! dedik , gidip bir bakalim. Defilelerinde hayran hayran baktigimiz urunleri bir de siz moda severler olarak yakindan inceleyelim dedik. Ilk Miu Miu'nun kapisini caldik. Miu Miu'da bizim yani ModaMutfagi'nin sevdigi ve takipcilerimizin Instagram'da da hayran kaldigi 2 urun oldu. Bunlar Hollywood isiltisi tasiyan baharlik dantel paltolar ve buyuk fiyonklari ve asagidaki fotografta yer alan beyazli indigolu deri harika canta oldu. Miu Miu 17.yuzyil'dan esinlenerek hazirladigi ayakkabi ve cizmeler maalesef bizim icin hayal kirikligi yasatti. Bizce bu tarz ayakkabilar ve cizmeler moda tarihi kitaplarinda ve muzelerde guzel duruyor. Umariz 2012 baharinda bu 17.yuzyil ayakkabilarini fazla ortalikta gormeyiz.













2. duragimiz ise Prada oldu. Miu Miu'dan sonra Prada tam bir gorsel show sundu bizlere. O ayakkabilar, cantalar, harika ipek baskilar, kristal takilar... Tanrim! Surada oleyim ve beni Prada'ya gomun! diye dua ettik.
1950 Hollywood piriltisi Prada'yi sarmis. Standlar arasinda dolasirken karsiniza her an Elvis Presley yada Marilyn Monreo cikacak gibi geliyor. Cantalarin uzerinde yer alan Chevrolet arabalara binip gitmek istiyorsunuz. Ayakkabilarin arkasinda yer alan Chevrolet stop lambalari ve alev desenler espirisi komik degil inanilmaz guzel duruyor.
Minik bir dipnot: Ayakkabilarin arkasinda bulunan Chevrolet stop farlari yururken cocuk spor ayakkabilarinda oldugu gibi isik cikartmiyor :) Ve ayakkabilarin topuklarinda yer alan alev desenler yazin maalesef satis asamasinda yer almayacakmis. Riskli ve iddiali bulundu herhalde alicilar tarafindan. Hakbuki biz Turk kadinlari severiz iddiali ayakkabilari. Bakalim bu yaz kimlerin kimlerin ayaklarinda gorecegiz bu sanat eserlerini. Renklerinden dolayi ben daha cok Galatasaray'li futbolcularinin eslerinde ve kiz rkadaslarinda goruruz gibi geliyor.







0 yorum:

Toolbar