Aida Pekin'in İstanbul tasarımlarından Hatice Gökçe'nin şaşırtan desenlerine...

Galatamoda'ya devam... Aida Pekin'in Standından tasarım taşımayı sevenlerin ayrılması çok zor. Aşk-ı Memnu'daki takılarıyla da bizi mest eden tasarımcının özellikle gümüş İstanbul temalı kolyelerine bayıldım ! Çantalar biz gezerken henüz gelmemişti ama İstanbul bez çantalarından da edinmeli.

Ve Simay Bülbül. İzmir'li diye mi bilmem benim için başka. Deri kokusunu çok sevmemin ve standına girdiğimde bu kadar farklı işlenmiş derileri bir arada bulabilmemin etkisi yok mu? Asıl sebep tabii ki bu. Favorilerimiz bu deri detaylı tasarımlar.
Gelelim İdil Tarzi'ye. Sevdiğimiz tasarımcının defilesindeki parçaları da barındıran standında gördüğünüz gibi elim yine o renge gitti :)

Ve Bahar Korçan ! Varak ve parça baskılı bu eğlenceli tasarımlara bayıldık. Pudra renklerindeki ipek etek ve elbiseler de farklı detayları ile dikkat çekici.

Bige'nin çantalarını görmeden geçmeyin....

Arzu Kaprol'un küçük detaylarla büyük fark yaratan elbiseleri ve origami detayları harika.

Hatice Gökçe'nin karakargaları kadar  Galatamoda'da tüm standlarda bulabileceğiniz yemeniler ile kombinleyebileceğimiz naif desenler ve aşağıdaki şeritli model dikkat çekiyor. Ancak yıllar önce Şebnem'le çalıştığımız desenler ve renklendirdiğimiz varyantlardan hazırlanmış bir kaç tasarımı görmek de bizi şaşırttı doğrusu.


Devam edeceğiz...

4 yorum:

Unknown dedi ki...

Fotoğraftaki desenler Deniz Yeğin'in Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki kadınlara katkı sağlamak için tasarladığı eşarptaki desenler.GAP bölgesindeki kadınlara destek olmak için standımızda satışa sunduk. Sanıyorum etiketlere bakma fırsatınız olmadı.aynı ürünler diğer tasarımcı arkadaşlarımızda da yer alıyor. Gözünüzden kaçmış olmalı. tüm detaylar etiketlerde yazıyordu. diğer t-hirtteki desenler ise Çinilerdeki desenlerin revize edilerek hazırlanmış hali. Kimseye ait değiller kısacası. Bilmelisiniz diye düşündüm. Kolay gelsin.
Zehra Zülfikar

Aslı Cin dedi ki...

Zehra hanım, benim bahsettiğim desenler onlar değil. Bu yemenilerdeki desenler her standta vardı, ancak Hatice hanımın standında yer alan fotoğraftaki tshirtle de gayet güzel kombin oluyordu. Belirtmediğimiz bu detayı da hatırlattığınız için teşekkürler. Bizim bahsettiklerimiz kimi elbise ve bluzlarda bulunan ve muhtemelen Moda kumaş firmasından alınmış olan düzenli geometrik, etnik şal-çiçek ve yaprak formlu desenlerdir. Desenleri tanıdığımız için bize sürpriz oldu. Onları fotoğraflamadık.

Unknown dedi ki...

Yazınızın sonunda öyle bir vurgu var ki olumsuz bir durummuş hissi uyandırıyor.Bu sebeple size yazdım. Düzeltme için teşekkürler. iyi çalışmalar.
Zehra Zülfikar

Aslı Cin dedi ki...

Zehra hanım, biz gördüğümüzü yazdık, art niyetli değildik, zaten bu sebeple de o desenleri fotoğraflamadık. Ancak takdir edersiniz ki yıllar önce renklendirdiğimiz desenlerle standınızda karşılaşmak bizi şaşırttı.

Kumaş firmaları bir çok numunelik kumaşı yıllarca saklıyor,muhtemelen bu kumaşlar da bu şekilde size ulaşmıştır. Hangi sezona, koleksiyon ve pazara tasarlanıp üretildiğini firma dışındakilerin bilebilmesi - Defilelerden esinlenilmemişse - imkansız.

Size de iyi çalışmalar

Toolbar