NY Moda haftası dosyası - 1

 Ny moda haftası sona ererken, daha yolun başında olmasına rağmen yorgun düştük. Her geçen sezon artan modacı sayısı, eklenen yeni isimler, Londra moda haftasını aratmayan deneysel koleksiyonlar gelecek moda haftalarını yorgun ama meraklı bir şekilde beklememize sebep oluyor...

Bu koleksiyonlar içinde Moda Mutfağının dikkatinden kaçmayanlarsa şunlar:

Carlos Miele'nin siületleri... Tek parça ya da iki parçadan oluşan, bol kesimli dökümlü kumaşlarla yarattığı derin göğüs dekolteli  tasarımlar, kadınları olukça seksi gösteriyor.


DKNY un renkli çantaları... Bol aksesuar, blok renkler, rahat kullanım sağlayan kalıplarını sevdik.


Donna Karan'ın zerafeti...  Uçuşan kumaşlar, uzun eldivenler, inciler, ince kemerler, sade moeller, yumuşak süet ve parlak satenlerin doğal ve ağırbaşlı renklerle birlikteliği ile ortaya çıkan Grace Kelly görünümü.




Furstenberg'in enfes yeşil tonları... Empirmeleri şimdiden bir çok marka tarafından aranmaya başladı.



Jason Wu'nun siyah beyaz ağırlıklı koleksiyonu... Mini desenler, kontrastlar ve biyelerin dikkat çekiciliği...



Libertine'nin fırça efektli pigment baskıları çok canlı ve farklı renkler üzerinde kullanması...



Luca Luca'nın klasikseverleri memnun edecek yaprak desenleri... Renklendirmeleri, ve bu desenlerin renk verdiği kalıplar...


1 yorum:

Kürksever dedi ki...

Genel olarak çok klasik, şıklık ve zarafetin ön planda olduğu ama aynı zamanda muhafazakar tasarımlar... Bunun anlamı bence Amerika'da ekonomik krizin derinleşerek devam edeceği yönünde bir beklenti var ve bu tasarımlara bu şekilde yansıyor.

DKNY'nin drapelerini çok sevdim, Michael Kors'u hatırlattı bana.

Toolbar