2012 Yaz öngörüleri...


Kış için moda haftaları öncesi ve sonrasında renkler, kumaşlar ve desenlerle ilgili doğrulamaları aldığımız geçen Cuma günü yapılan bir trend araştırma şirketinin seminerinin ardından, fırsat bulup asıl beklediğimiz detayları yazamamıştım.Şimdi unutmadan 2012 yazı için öngörüleri paylaşayım…

3 ana tema var:

İlk tema geçmiş ve geleceği birleştiriyor. İlkel kabilelerin geleneklerinde geleceğin beklentierine  bir karışım var. Mitolojik öğelerin olacağını söylemeleri, bizi yine etnik desenlerin beklediğini müjdeliyor gibi. Özellikle bu tarz desenleri  hem çalışmayı hem de taşımayı sevdiğim için hoşuma gitti bu haber.

Bu temda malzemeler doğal. Sentetik bile olsa doğal elyaf görünümleri yakalanacak.

Renkler parlak.

Kalıplar minimal.

İkinci tema, 60 lar ve 70 lerden etkilenen moda endüstrisinin bir sure daha bu yılların etkisinde olacağını düşündürdü bana. Zira filmlerden, film afişlerinden ilham alacak bu temada bol bolvintage empirme, afiş baskılar, ve soluk- parlak gidiş gelişli renklerle  eskitme kumaşlar göreceğiz. Ayrıca bu yazın DG çiçekleri bu temaya çok uygun olacak.

Üçüncü tema daha genç giyime hitap ediyor. Günün her alanında yanımızda olan internet, sergilerin yerini alan bloglar, yeni bir kuşak doğuruyor. BU da geçmişle gelecek, minimalism ile aşırılık arasında bir gerilim yaratıyor. Blok kalıplar ve sıçramış görünümü veren desenler ,tek renk veya tersine çok renkli kombinler bir araya geliyor.

Eğlenceli…

0 yorum:

Toolbar